Over MorgenVandaag

Over MorgenVandaag

 

De ASN Bank zet zich sinds haar oprichting in 1960 in voor een rechtvaardige, duurzame wereld. Bij onze beleggingen en financieringen houden we rekening met mens, natuur en klimaat. Ook werken we samen met maatschappelijke partners en ondersteunen we innovatieve, sociale ondernemers.

 

Duurzaamheid gaat voor ons om solidariteit en maatschappelijke betrokkenheid. Om mensen zoals u. Daarom verrassen we u graag met de afwisselende, inspirerende programma’s van MorgenVandaag en ASN Live. Programma’s waarin keuzes voor de toekomst centraal staan.

 

MorgenVandaag

MorgenVandaag is het jaarlijkse duurzaamheidsfestival van de ASN Bank. Voor wie de wereld een beetje mooier wil maken. En voor wie groots droomt zonder de ogen te sluiten voor de realiteit. De naam MorgenVandaag is in het kort de missie van de ASN Bank: we maken vandaag keuzes voor de rechtvaardige, duurzame wereld van morgen.

We hebben het over onderwerpen die ons aan het hart gaan. Duurzaamheidsfestival MorgenVandaag biedt lezingen, gesprekken, verhalenvertellers, interviews, colleges, workshops, showcases en een kinderprogramma.

 

MorgenVandaag 2016 vond plaats op zaterdag 24 september bij de Metaal Kathedraal in Utrecht.

 

ASN Live

Met de talkshow ASN Live gaan we het land in. ASN Live vindt enkele keren per jaar plaats op een doordeweekse avond, steeds in een andere stad. We waren al in Nijmegen, Zwolle, Groningen, Eindhoven, Almere, Maastricht en Amersfoort.

 

Telkens praten we met ruim tweehonderd bezoekers over actuele duurzame thema’s als het klimaat en de productie van kleding en voeding. Hoe beïnvloeden die ons dagelijks leven? Welke verantwoordelijkheid nemen bedrijven en wat kan de ASN Bank doen?

 

Over deze onderwerpen en meer gaan we in gesprek met gasten. Afgelopen jaren waren onder meer presentator Art Rooijakkers, designer Ad van Berlo en weerman Reinier van den Berg te gast. Ook laten we ons inspireren door innovatieve ondernemers van Voor de Wereld van Morgen, zoals Sacha van Tongeren van Fairphone.