MorgenVandaag 2016

MorgenVandaag 2016
Duurzaamheidsfestival
za 24 sep
Utrecht

MorgenVandaag 2016 zit erop. Een schitterende nazomerdag, met boeiende sprekers, lekkere hapjes en genoeg te doen voor jong en oud. We hopen dat u net zo genoten heeft als wij!

 

 

 

 

Hieronder ziet u het fotoverslag.

 

De eerste gasten arriveren. Onder het genot van een zoete aardappel en water met vlierbloesem ontdekken de bezoekers het terrein van de Metaal Kathedraal en alles wat hier te beleven is.

 

Courgettesoep proeven van gekke courgetes bij de marktkraam van Kromkommer. En  ijsthee gemaakt van afgedankt fruit bij ThijsTea.

 

Dokter Denis Mukwege opent de dag met een ontroerende en inspirerende speech: ‘‘20 years ago I opened the hospitaldoor and my first patient was a victim of rape. I have never thought that since then I would treat nearly 50.000 victims’’. Na zijn speech interviewt Art Rooijakkers hem over zijn inzet voor vrouwen die slachtoffer warden van groepsverkrachtingen en seksueel geweld in Congo en zijn missie om democratie in het land te versterken. Hier is het hele interview terug te zien.

 

Jan Terlouw spreekt bij ASN Gasten:  ‘‘De politiek zijn wijzelf. Wij kiezen de politici die daar zitten en het moeten gaan doen. Je kunt als burger twee dingen doen. Ten eerste zelf zo duurzaam mogelijk leven. Echter kun je nog iets doen: in maart naar de stembus gaan. Kies in de partij waar je op stemt de groenste kandidaten’’.

 

Nieuwe kennis opdoen in de schoolbanken. Niet in langdradige colleges maar door eigenzinnige docenten met een dwarse visie. Economist Sanne Blauw geeft een college over cijfers en invloed. Haar les is helder: bekijk cijfers altijd kritisch. Sanne Blauw: "Beslissingen worden te vaak gebaseerd op misverstanden: correlatie is niet hetzelfde als causaliteit".

 

Even er tussen uit? Dat kan! Degenen die even zelf aan de slag wilden konden kiezen tussen meerdere workshops. Waaronder die van  Nicky en Jessie Kroon, de twee zussen achter de blog EmmaJohn.nl. Zij geven handige tips over hun afvalvrije levensstijl en leren de bezoekers zelf deodorant te maken met natuurlijke ingrediënten.

 

Waar gaat duurzaamheid bij beleggen eigenlijk over? Bas-Jan Blom, directeur ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V., legt uit hoe de bank invloed uitoefent op de duurzaamheid van de samenleving door duurzame keuzes te maken: ‘‘Doordat u besluit waar u uw geld in stopt,  bepaalt u dus ook wie er geld krijgt’’.

 

Akwasi Owusa Ansah presenteert Voor De Wereld Van Morgen. In de duurzaamheidswereld hoort plek te zijn voor iedereen, ongeacht achtergrond. Ondernemers van verschillende achtergronden vertellen over hun bedrijf. Ook is er een lezing van cultureel antropoloog Sinan Çankaya.

 

Op het verhalenpodium nemen verhalenvertellers je mee naar een andere wereld. Muzikanten, dichters en verhalen die de geest verfrissen en inspireren. Zoals Jerry Afriyie; hij startte in 2011 samen met anderen de bewustwordingscampagne Zwarte Piet is Racisme.

 

Ook kinderen gaan op ontdekking bij MorgenVandaag. Samen met Solly Systeem ontdekken zij hoe ze zelf zonne-energie kunnen opwekken met het vrolijke robotje Solly.

 

Gerson Main sluit MorgenVandaag af met spoken word: ‘‘Vandaag zeg ik morgen, morgen zeg ik vandaag’’.

 

Duurzaamheidsfestival MorgenVandaag 2016 was een prachtige dag. Bent u er volgend jaar (weer) bij?

 

 

Saskia Janssen van Studio Ski liep rond op MorgenVandaag 2016 en maakte tekeningen van wat haar opviel. Herkent u de beelden? 

U kunt de speech van Dr. Mukwege en zijn gesprek met Art Rooijakkers volledig bekijken in de video hieronder. 

 

 

 

Programma

Programma MorgenVandaag 2016

De sprekers en workshops per programmaonderdeel maken we de komende weken bekend. U blijft op de hoogte van updates door deze website in de gaten te houden, of door u aan te melden bij MorgenVandaag op Facebook.

Dr. Denis Mukwege

Doctor Denis Mukwege is een Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist. In het Panzi Ziekenhuis in Oost-Congo hielp hij met zijn team bijna vijftigduizend vrouwelijke slachtoffers van seksueel oorlogsgeweld. Slachtoffers krijgen niet alleen medische zorg, maar ook psychische, sociaal-economische en juridische ondersteuning. Mukwege ontving hiervoor onder meer de Sacharovprijs en de mensenrechtenprijs van de Verenigde Naties.

 

Presentator Art Rooijakkers (o.a. Wie is de Mol) interviewt hem over zijn inzet voor vrouwen die slachtoffer werden van groepsverkrachtingen en seksueel geweld in Congo en zijn missie om de democratie in het land te versterken. Het gesprek met Denis Mukwege is in het Engels.

 

Hier leest u meer over Dr. Mukwege bij MorgenVandaag.

ASN Gasten

Bekende mensen praten over hun persoonlijke duurzame doelen en drijfveren. Aan de hand van door hen uitgekozen beeldfragmenten vertellen ze over bijzondere momenten in hun leven. Waarom kozen ze voor het pad dat ze bewandelen? Hoe maken zij de wereld een klein beetje mooier? In een persoonlijk gesprek horen we over ervaringen, keuzes en uitdagingen.

Liesbeth Zegveld
14:15 - 15:00

Liesbeth Zegveld is advocate en hoogleraar oorlogsherstel, met speciale aandacht voor internationaal humanitair recht en oorlogsslachtoffers. Ze was onder andere advocate voor nabestaanden van Srebrenica en Rawagede in Indonesië. 

Foto door Wouter Boswinkel

Ruben Terlou
16:15 - 17:00

Ruben Terlou is documentairemaker, fotograaf en arts. Begin dit jaar werd hij in één klap bekend door zijn documentaire ‘Langs de oevers van de Yangtze’. Hij laat daarin een bijzonder, persoonlijk beeld van China zien.

Foto door Wendie Ockeloen

Jan Terlouw
15:15 - 16:00

Jan Terlouw is natuurkundige, schrijver en oud-politicus.  Hij mengde zich al in de jaren ’70 in de milieudiscussie. Tegenwoordig zet hij zich passievol in voor duurzame energie en voor behoud van het klimaat. Vaak in de vorm van mooie verhalen.

In de schoolbanken

Nieuwe kennis doet u op in de schoolbanken. Niet in langdradige colleges, maar door u mee te laten voeren door eigenzinnige docenten met een dwarse visie. Mensen die u aan het denken zetten en laten zien dat het anders kan.

 

De schoolbanken van MorgenVandaag bieden u twee lesblokken. Het eerste blok gaat over cijfers en invloed. Wat vertellen cijfers? Zijn ze wel zo belangrijk? En als we het hebben over invloed: wat zegt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dan? Heeft dat echt waarde?

 

Het tweede blok gaat over technologie: angst of kans? U krijgt een inkijkje in wat mogelijk en wenselijk is. Leiden meer robots tot effectiviteit of tot ongelijkheid? En hoe werkt dat in de zorg, waar menselijk contact zo belangrijk is? Onze docenten delen hun kennis en mening.

Emma Bruns
Technologie: angst of kans?
15:45 - 16:45

Emma Bruns is arts, schrijver en publicist. Ze zoekt graag de verbinding tussen verschillende onderwerpen. Ze houdt zich ook bezig met innovatie in de zorg.
 

Sanne Blauw
Cijfers en invloed
14:15 - 15:15

Als econometrist weet Sanne Blauw alles over cijfers. Ze promoveerde met een proefschrift over geluk, inkomensongelijkheid en vertrouwen.

Jesse Frederik
Cijfers en invloed
14:15 - 15:15

Jesse Frederik schrijft voor de Correspondent over economie. In zijn boek ‘Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers’ stelt hij de vraag welke rijkdom echt verdiend is.
Foto door Bas Losekoot

Robert Went
Technologie: angst of kans?
15:45 - 16:45

Als wetenschapper en econoom schrijft Robert Went over robotisering en de toekomst van werk. Wie werkt er nog in de toekomst, vraagt hij zich af, en wat gaat de waarde zijn van een arbeidscontract?

Johan Graafland
Cijfers en invloed
14:15 - 15:15

Johan Graafland is econoom en theoloog, gespecialiseerd bedrijfsethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In opdracht van de Europese Unie doet hij onderzoek naar de factoren die bedrijven aanzetten tot maatschappelijk verantwoord ondernemen en de invloed daarvan op duurzaamheid.

Jelte Sondij
14:00 - 17:00

Jelte Sondij is televisiemaker en journalist. Bij de VARA werkt Sondij voor de schermen als presentator op Nederland 3 (TVLab, Jakhalzen in DWDD, RamBam) en achter de schermen als programmamaker.

In de praktijk

Meer dan vijftig jaar geleden was ASN Bank uniek met haar missie om als bank de wereld duurzamer te maken. Nu nemen steeds meer banken hun maatschappelijke verantwoordelijkheid; ‘duurzaam beleggen’ is een bekende term. Maar waar gaat duurzaamheid bij beleggen eigenlijk om? Experts van ASN Bank laten zien hoe de bank invloed uitoefent op de duurzaamheid van de samenleving door duurzame keuzes te maken en haar stem te laten horen. Financieel deskundige Anne Gram zorgt voor een kritische noot.

Anne Gram
Presentator
13:00 - 13:00

Anne Gram is financïeel expert en al sinds 1991 werkzaam in de sector. Ze werkte onder andere bij Fortis MeesPierson, en is mede-oprichter van de Chartered Financial Analyst society in Nederland. Tegenwoordig werkt ze als onafhankelijk belegginsdeskundige en schrijft ze een column voor de Telegraaf.
 

 

Foto: de Telegraaf

 

Charlotte Scheltus
16:15 - 17:00

Charlotte Scheltus is adviseur mensenrechten bij de afdeling Duurzaamheidsbeleid & - Onderzoek van de ASN Bank. Deze afdeling speelt een toetsende en sturende richting in het concreet maken van duurzaamheid voor de bank.

Bas-Jan Blom
14:00 - 14:50

Bas-Jan Blom is als directeur ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. verantwoordelijk voor de beleggingsfondsen van de ASN Bank, en als eindverantwoordelijke van de afdeling ASN Vermogensopbouw voor het spaarbedrijf van de bank.

Voor de Wereld van Morgen

Samen rijk aan slimme ideeën. In de duurzaamheidswereld hoort plek te zijn voor iedereen, van wat voor achtergrond ook. Voordewereldvanmorgen.nl inspireert door ondernemers van verschillende achtergronden te laten vertellen over hun onderneming. Er is een lezing van cultureel antropoloog Sinan Cankaya. De talkshow wordt gehost door niemand minder dan Akwasi.   

Akwasi Owusa Ansah
Presentator
15:15 - 16:00

Alleskunner Akwasi. De voorman van formatie Zwart Licht heeft zijn werk vanuit poëzie, via spoken word uitgebouwd naar rap, hiphop, theater en televizie. Tijdens het Voor de Wereld van Morgen programma op MorgenVandaag is hij presentator.

Sinan Çankaya
15:15 - 16:00

Dr. Sinan Cankaya is een moderne duizendpoot. Hij is cultureel antropoloog en gespecialiseerd in politiecultuur, discriminatie en racisme, arbeidsverhoudingen en migratievraagstukken. Maar bij de Vrije Universiteit Amsterdam is hij ook verbonden aan de faculteit bestuurswetenschappen en politicologie.

Foto door Martijn Gijsbertsen

Lynn Zebeda
15:15 - 16:00

Ze is bestuurslid bij Vereniging Worldconnectors en mede-oprichter van Dr. Monk. Daar werkt Lynn Zebeda aan een nieuwe wereld. Een die eerlijk, groen, duurzaam en vol kansen is.

Richard Severin
15:15 - 16:00

Richard Severin is het brein achter RecyQ. Dit bedrijf in Amsterdam Zuid-Oost laat afval circuleren met als doel het percentage gescheiden afval te vergroten. Daardoor is Gein in Amsterdam Zuid-Oost van 8 naar 80% textielrecycling gegaan.

Yağmur Masmas
15:15 - 16:00

Nietjesloze nietmachines en whiteboard notebooks; de initiatiefneemster van aGreenStory werkt aan innovatieve, duurzame schrijf- en papierwaren. Met functioneel design wil aGreenStory klaslokalen en het bedrijfsleven verduurzamen. Op het moment schrijft Yağmur haar thesis over duurzame grondstoffen voor de grootschalige productie van bioplastics.

Verhalenvertellers: samen met Into The Great Wide Open

Verhalen en muziek verfrissen, inspireren en openen de geest. Talentvolle muzikanten, dichters en andere verhalenvertellers nemen je mee naar een andere wereld.  

Nikki Dekker
14:00 - 14:15

Nikki Dekker is schrijver, radiomaker en redacteur van Woord.nl. Ze treedt op om 14.00.

Jerry Afriyie
14:15 - 14:30

Hij werd geboren in Ghana en is dichter, artiest en blogger onder de artiestennaam Kn’ledge Cesare. Jerry Afriyie is ook oprichter van de stichtingen Soul Rebel Movement en Nederland Wordt Beter. In 2011 startte hij samen met anderen de bewustwordingscampagne Zwarte Piet is Racisme. Jerry Afriyie treedt op om 14.15 en 15.30.

Iris Penning
14:30 - 14:45

Iris Penning maakt soms vrolijke, soms duistere muziek. En de nadruk ligt altijd op tekst: ze is misschien nog wel meer dichter dan muzikant. Eerder stond ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland en deelde Iris het podium met Spinvis. Iris treedt op op om 14.30 en 16.00.

Foto door Wouter vd Wolk

Nyk de Vries
14:45 - 15:00

Nyk de Vries is schrijver en muzikant. Met zijn prozagedichten, ultrakorte absurde verhalen, treedt hij regelmatig op, veelal ondersteund door muziek. U kunt hem zien om 14.45 en 15.45.

Foto door Reyer Boxem

Lea Kliphuis
15:00 - 16:30

Singer-songwriter Lea Kliphuis maakt zowel folkrock als country-muziek. Haar liedjes zijn vaak klein en intiem, en herkenbaar door Lea’s warme stem. Ze treedt op om 15.00 en 16.30.

Marcel Harteveld
15:15 - 15:30

Marcel Harteveld is een Haagse zanger en cabaretier, wonende in Amsterdam. In 2010 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Momenteel toeren Johan Fretz en hij met een theatershow getiteld De Gebroeders Harteveld & Fretz, door het land. Hij treedt op om 15.15 en 16.15.

De keukentafel

De krant op tafel, een kop thee en een goed gesprek. Dat is de keukentafel. Aan het rood-wit geblokte tafelkleed is de sfeer informeel en kan iedereen meepraten. Wil je een van onze gasten graag persoonlijk spreken? Wees er dan op tijd bij, want de ruimte is echt niet groter dan een keukentafel.

Bio-Scope: samen met Movies that Matter

Movies that Matter gelooft in de kracht van film om onverschilligheid te bestrijden. De ASN Bank werkt al lange tijd samen met Movies that Matter en steunt het jaarlijkse festival in Den Haag. Speciaal voor MorgenVandaag maakte Movies that Matter een selectie van bijzondere films. Ze zijn te zien in de Bio-Scope.

Klimaat
14:00 - 14:30

De uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt de huidige, snelle opwarming van de aarde. Deze klimaatverandering heeft een negatieve invloed op de natuur en het welzijn van mensen.


The Last Ice Merchant
We zien de impact van klimaat- en cultuurverandering op een Ecuadoriaanse familie, die generaties lang leefden van het verkopen van ijs van de gletcher op berg Chimborazo.


The Next Floor
Een groep welgestelden vreet haar buikje vol. Totdat het niet voller kan en de vloer zwicht onder hun gewicht. Maar een etage verder zetten zij het diner gewoon voort. Wanneer is de absolute bodem bereikt?

Biodiversiteit
14:45 - 15:15

In ecosystemen bestaat een balans tussen dieren, planten en micro-organismen. Verstoring van deze balans kan ernstige gevolgen hebben voor de natuur, en daarmee ook voor de mens. In vier korte films zien we grappige, scherpe en futuristische voorspellingen over de bio-industrie, de ontwikkeling van diersoorten, gentechnologie en de angsten die horen bij het leven op aarde.

The order electrus
De natuur is sterk, laat The Order Electrus zien. Door de wonderlijke kracht van evolutie ontstaan zelfs bij oude industriële locaties nieuwe soorten insecten. Elektronische insecten, welteverstaan.


Chicken cube
Zou het niet veel efficiënter zijn als we kippen een beetje aanpassen? Chicken Cube pleit voor de ontwikkeling van een vierkante kip.


The missing scarf
Albert de Eekhoorn is zijn sjaal kwijt. Op pad om deze te vinden komt hij erachter dat iedereen om hem heen druk bezig is met eigen problemen. Gaandeweg helpt hij de otter, de uil en de beer om hun angsten te overwinnen. Maar of hij de sjaal vindt?


Blue Eyed Me
In een wereld waar we modificatie het sleutelwoord is, en waar wij alles zoveel mogelijk willen controleren, waarom zouden we dan niet ook onze huisdieren op ons laten lijken. Maar écht laten lijken.

Familiefilm
15:30 - 16:00

De Club van Lelijke Kinderen (Nederlands gesproken).
De president heeft gezegd dat alle lelijke kinderen van Nederland worden opgesloten. Paul is 11 jaar oud en wordt gepest omdat hij hele grote flap-oren heeft. Hij is ook stiekem verliefd op Sara, het mooiste meisje van de klas. Wanneer zijn klas op schoolreisje gaat, vertrouwt Paul de boel niet en ontsnapt. Wat volgt is een spannende achtervolging. Zal het Paul lukken om de strijd aan te gaan met de president? En weet hij Sara voor zich te winnen?

Mensenrechten
16:15 - 16:45

Mensenrechten zijn universele waarden die overal, altijd en voor iedereen gelden. Maar wat gebeurt er als die worden geschonden?
The Verdict
Zestien jaar na het einde van de oorlog kijken duizenden mensen op een plein in Zagreb naar een live uitzending van  het vonnis aan Kroatische generaals. The Verdict laat door een serie close-ups zien welke emoties dit teweegbrengt.
 

 

Framing the Other
De Mursi stam leeft in Ethiopië en staat bekend om de manier waarop vrouwen zich versieren met grote oorringen en platen in de lip. Jaarlijks komen honderden Westerse toeristen hen bekijken. Ondertussen is het de belangrijkste bron van inkomsten voor de Mursi stam – wat ervoor zorgt dat de authentieke kostuums worden aangepast om nog meer op te vallen.

 

ASN Kids

Wie groot wordt in de wereld van morgen, krijgt dit jaar voor het eerst een eigen programma. Voor kinderen van alle leeftijden is er van alles te doen en te zien op het terrein van de MetaalKathedraal. De ASN Kids hebben alle ruimte in hun eigen tenten, onder begeleiding van professionals. Daarnaast zijn diverse programmaonderdelen en workshops zijn geschikt voor het hele gezin. In het overzicht worden deze aangegeven met een speciaal icoon.

Kamp EcoNimf
13:00 - 18:00

In Kamp EcoNimf brengen de kinderen een ode aan de eekhoorn. Met verzameldrift, een eekhoornsnuitje en een mini-natuurmuseum waar alle Nootzaken een plaats krijgen. Er is genoeg te doen voor iedere leeftijd. Wie te stoer is voor een geschminkte snoet kan aan de slag als timmerman, onderzoeker of kunstschilder in het natuurmuseum.


De begeleidsters zijn gediplomeerd en zij hebben ervaring met kinderprogramma’s op evenementen. Ze bezorgen uw kinderen een leuke middag en houden ze tegelijkertijd goed in het oog. 

Solly Systeem
Workshop
13:00 - 16:00

Met het vrolijke robotje Solly ontdekken kinderen zelf hoe ze zonne-energie kunnen opwekken. Solly eet zonnestralen. Zodra hij genoeg energie heeft gegeten kan hij dit doorgeven aan zijn vriendje Letty, die er alle kleuren licht mee maakt. Solly heeft een eigen game en een bouw-je-eigen-robot-kit, en is daarmee geschikt voor de allerjongsten tot ongeveer 12 jaar.

Koekjes bakken
maximaal 10 personen
14:00 - 14:30

Margot Maakt ’t runt haar eigen biologische bakkerij in de Metaal Kathedraal. Haar lekkers is suiker, zuivel en tarwevrij. In deze workshop bakt u met haar heerlijke koekjes op basis van pompoen. En natuurlijk krijgt u ze na het afkoelen mee naar huis. Tenminste, als u de verleiding zo lang kunt weerstaan.

Deze workshop start om 14.00 en 15.30.

Doen!

Geen woorden maar daden. Leerzame workshops, leuke doe-activiteiten en zelf dingen maken. Dankzij het doe-programma bestaat uw middag niet alleen uit luisteren en praten, maar ook uit meedoen, ontplooien en creëren.

Granny's Finest
Workshop
16:00 - 16:45

De fijne gebreide sjaals en mutsen van Grannies Finest zijn het resultaat van een samenwerking tussen jong en oud. Senioren in breiclubs over het hele land breien de ontwerpen van jonge designers. Aan het einde van de workshop neemt u een zelfgebreide hoofdband mee naar huis.

Solly Systeem
Workshop
13:00 - 16:00

Met het vrolijke robotje Solly ontdekken kinderen zelf hoe ze zonne-energie kunnen opwekken. Solly eet zonnestralen. Zodra hij genoeg energie heeft gegeten kan hij dit doorgeven aan zijn vriendje Letty, die er alle kleuren licht mee maakt. Solly heeft een eigen game en een bouw-je-eigen-robot-kit, en is daarmee geschikt voor de allerjongsten tot ongeveer 12 jaar.

Emma + John
Workshop
13:00 - 13:00

Nicky en Jessie Kroon, de twee zussen achter de blog EmmaJohn.nl, leven al anderhalf jaar zonder afval. Tijdens MorgenVandaag geven ze met handige tips een inkijkje in hun levensstijl. En leren ze u hoe u zelf deodorant maakt met natuurlijke ingrediënten.


De workshop deodorant maken start om 14:00 en om 15:00. Vanaf 16.15 geven Nicky en Jessie tips over afvalvrij leven.

War Child
Workshop
14:30 - 15:00

War Child helpt kinderen in oorlogsgebieden een veilige toekomst op te bouwen. Met bescherming, onderwijs en psychosociale hulp. In de workshop op MorgenVandaag geven ze een inkijkje in hun werk. De deelnemers gaan een oefening doen die War Child ook doet met de oorlgoskinderen die ze helpen hun ervaringen te verwerken.


Deze workshop start om 14.30 en om 15.30.

Op ontdekking

Het ruige terrein rond de MetaalKathedraal geeft ruimte aan allerlei leuke activiteiten en initiatieven. Vernieuwende ideeën, mooie presentaties en gezellige kraampjes.

Kromkommer
13:00 - 17:30

Waarom groentes verspillen als je er ook soep van kunt maken? De dames van Kromkommer vertellen over hun heerlijke soepen van gekke groentes.

Sweet Heroes
13:00 - 17:30

Met speciale stiften kleuren uw kids de poppen van Sweet Heroes tot leven. Maar na een simpele wasbeurt zijn ze weer wit. De poppen worden op een eerlijke manier gemaakt in Nepal.

Plantenfabriek
13:00 - 17:30

Bij de Plantenfabriek is geen object te gek om met groen op te fleuren: muren, banken, kamerschermen.. Oprichter Jan vertelt u er graag meer over.

aGreenStory
13:00 - 17:30

Voor wie duurzaam wil leven, is aGreenStory een uitkomst. Op de webshop vindt u een mooie verzameling duurzame artikelen voor studie of op kantoor.

Afriek
13:00 - 17:30

De vrolijke kleding van Afriek wordt gemaakt door Afrikaanse kleermakers met Afrikaanse stoffen. Met jasjes, T-shirts en tassen is er voor ieder wat wils.

MountGreen
13:00 - 17:30

MountGreen maakt verstuurbare pakjes van planten en bloemen. Voor elke plant die u koopt gaat €1 euro naar landrestauratie.

ThijsTea
13:00 - 17:30

Van afgedankt fruit naar een verfrissend drankje: dat is ijsthee van ThijsTea. Proef de verschillende bijzondere smaken: rabarber, pruim, druif of rode biet-munt.

U kunt hieronder uw reactie kwijt.
CAPTCHA

Om spam te voorkomen vragen wij u de onderstaande code in de afbeelding over te typen. *

Helaas heb ik uw uitnodiging gemist. Volgend jaar zou ik er graag weer bij willen zijn met partner.
R.Lips 8 maanden geleden
Ik kon het Engels niet goed volgen. Ik vond het jammer dat de rede van dr. Mukwege niet (gelijk of later) vertaald werd in het Nederlands.
M. van Hazendonk 8 maanden geleden
Veel dank voor deze prachtige en inspirerende dag!! Geweldige locatie ook.
Corine Remijn 8 maanden geleden
Ik vind het ontzettend jammer maar ik heb me gewoon vergist; mijn gezin (4 personen) kan niet op de zaterdag! Ik ben er de hele tijd vanuit gegaan dat het op zondag zou zijn! Het spijt me heel erg dat ik me vergist heb, had er graag bij willen zijn. En het is misschien te laat om onze plekken nog door te geven? Nogmaals excuses!
Annette Beuze 9 maanden geleden
Ik zou met 2 personen komen. Ik kom alleen. Helaas nummer 2 is verhinderd.
Anja Koster/Rijswijk 9 maanden geleden
Tot mijn grote spijt ben ik zaterdag verhinderd. Ik wens u een fantastische dag.
Josee Geerards 9 maanden geleden
Voor zaterdag heb ik mij aangemeld voor 2 personen, maar mijn partner is verhinderd. Hoe kan ik nog iemand van de wachtlijst blij maken?
Alettte Los 9 maanden geleden
Ik zie staan bij Bio-scope dat de films over mensenrechten van 10.33-10.33u. zijn. Wat is de juiste tijd van deze films?
Sandra 9 maanden geleden
Beste J. Kuipers, Als u een positieve reactie heeft ontvangen bij aanmelding (dus geen wachtlijst) dan staat uw aanmelding genoteerd. Wie heeft aangegeven per mail op de hoogte gehouden te willen worden heeft al enkele updates ontvangen. Als u aangevinkt heeft dat u per post geïnformeerd wil worden dan sturen we u in de week vooraf nog informatie. We zien u graag op 24 september! Hartelijke groeten, Team MorgenVandaag
ASN Bank 9 maanden geleden
Helaas ben ik verhinderd om deel te nemen. Ik wens u een mooie, inspirerende dag.
Connie Lips 9 maanden geleden

Pages

Metaal Kathedraal

Rijksstraatweg 20

3545 NA Utrecht

Blog
Nicky en Jessie Kroon
13 Sep 2016
Een zero waste (afvalloze) levensstijl: het leek onmogelijk, maar eind 2014 besloten Nicky en Jessie Kroon de uitdaging aan te gaan.
Blog
ASN Bank
8 Sep 2016
De openingspreker van MorgenVandaag is bekend. Doctor Denis Mukwege (61) is een Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist.
Blog
ASN Bank
6 Sep 2016
Op MorgenVandaag is veel te zien, te doen en te beleven. Iets wat u zeker niet mag missen is een oude, maar sfeervolle schuur achterop het terrein van de MetaalKathedraal.
Blog
Jan Terlouw
2 Sep 2016
De aarde is altijd aan veranderingen onderhevig geweest, meest geleidelijke, maar veranderingen die door de mensheid worden veroorzaakt gaan waanzinnig snel.  
Blog
ASN Bank
30 Aug 2016
In het eerste weekend van september vindt op Vlieland het bijzondere muziekfestival Into the Great Wide Open plaats.
Blog
ASN Bank
16 Aug 2016
Ruben Terlou (1985) is documentairemaker, fotograaf en arts.